Köszönet az egy százalékért!

Vissza a kezdőlapra

Kedves barátaim, volt tanítványok, kedves szülők, iwiwes levelezőtársak, szóval kedves mindenki, aki nekünk küldte az adója 1 %-át!

Alig akartunk hinni a szemünknek, amikor megkaptuk az APEH levelét, miszerint 890 000, azaz nyolcszázkilencvenezer forintot fognak a számlánkra utalni.

Ebből a pénzből minden eszközt be tudunk szerezni, ami az elemi működésünkhöz szükséges. ma már ugyanis elemi dolognak tekintjük, hogy minden rajzteremben legyen egy internetre csatlakoztatott számítógép, projektorral, digitális kamerával, aminek köszönhetően egyrészt lehetővé válik a naprakész szemléltetés, óravezetés ( bemegyek a szakterembe, ránézek az iskolai honlapra, van-e valami aktuális tudnivaló, aztán behívom a ma megtartandó órát, óra közben kivetítem a szükséges szemléltetéseket - másrészt mindenki számára követhetővé válik ami az órán történt. Óra végén ugyanis lefényképezem (vagy valamelyik gyerek lefényképezi) az elkészült anyagot, majd feltöltöm ( valamelyik gyerek feltölti) az osztály, vagy a tagozat weblapjára.  ( Már, akiknek szülei aláírják a beleegyező nyilatkozatot. Más kérdés, hogy felveszünk-e egy képzőművészeti iskolába olyan gyereket, akiknek szülei nem tudják elképzelni, hogy gyermekük alkotásai nyilvánosságot kapjanak. Természetesen mindig születnek olyan résztanulmányok, vázlatok, amiket "nem engedünk ki a fiókból", amik a hasonló munkákon dolgozó csoport nyilvánossága előtt ugyan vállalhatóak, de - az adott "szövegkörnyezetből kiragadva" - komoly megütközést kelthetnének. Ha nagy ritkán ilyen helyzet adódik, akkor természetesen eltekintünk a munka feltételétől. És persze nyilván tudatában vagyunk, hogy semmiféle rendszer nem lehet tökéletes, de inkább vállaljuk, hogy esetleg egy szülői telefon után le kell vegyünk egy képet, mint hogy lemondanánk iskolánk egyik legfőbb értékéről, gondolataink, tetteink nyílt vállalásáról. )

Amint elköltöttük a pénzt, azonnal feltesszük elszámolásunkat.

Reméljük, sok mindent meg tudunk venni olcsón, jelképes áron, vagy ingyen, úgyhogy a pénzből akár az elemi szükségelteket meghaladó eszközöket is vehetünk. ( Szoftverektől a falfestő ecsetkészletünk bővítésén át a szakkönyvekig. Lásd: "Amire szükségünk lenne" fájl a kezdőlapon. )

Nagyon szépen köszönjük a támogatást, és amint elmegy a minősítő bizottság, nekilátunk nyomtatni a megígért grafikákat!