Széchenyi körúti Általános Iskola, Sportiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművészeti tagozata

Sajnos elavult, frissítésre vár!

Az iskola honlapja http://szechenyipiros.hu/

5000 Szolnok, Széchenyi krt. 10 Tel: 56 422 886 email: vizuszol@freemail.hu

Hivatalosan: "Az iskola a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődő tanulók képességeinek fejlesztésére jött létre, biztosítja a különböző művészeti szakterületeken való jártasságok megszerzését és gyakorlását. A képzés széles körben segíti a vizuális kultúra iránt fogékony tanulók fejlődését. Figyelembe veszi az életkori sajátosságokat, a tanulók érdeklődésére, vizuális tapasztalataira építve gyarapítja ismereteiket, fejleszti képességeiket és alakítja készségeiket. Az alapfokú és továbbképző évfolyamokon a tanulók képességeiktől és szorgalmuktól függően fejleszthetik vizuális műveltségüket és a különféle szakirányú területeken szerezhetnek jártasságot. "

Személyesen: Itt festhetsz hatalmas vagy mikroszkópikus ecsetekkel, téphetsz, szaggathatsz nyomódúccá mindenféle anyagokat, vagy metszegethetsz elmélyülten, finom, míves vonalhálókat, dolgozhatsz a makett műhely kéziszerszámaival, gépeivel, képzőművészeti könyvekbe bújhatsz, fotózhatsz, animálhatsz, teheted nyáron mindezt hagyományos vagy biciklis képzőművész táborban, és teheted mindezt  Kádár-Csomor Gábor, Ligárt Márta, Mihály Anikó,  Tóthné Páncsics Edina vagy Szávai István osztályaiban. Nem csak azért, hogy képzőművész, építész, asztalos, stb. életpályádhoz megkapd a szükséges alapokat, hanem, hogy legyen egy hely, ahol valamit igazán végig tudsz csinálni. "Igazán, csakugyan!"

Rövid bemutatkozás

Az iskola története

 Aktuális

Eszközkészítés a Zöld Házban. 2007. 11. 10. Szombat 9.00-18.00

Képkeretezés, festőállvány, festőszék, linóvéső készítés, székek kárpitozása. Akinek lenne aznap pár órája, nézze meg mire készülünk, ha tud valamire vállalkozni, jöjjön.

 

Tantervi program

Pedagógiai adatbázisunk:

http://www.http://szavaiistvan.x3.hu/weblapkapcsoskonyv/index.html  

   Tanáraink
 
Eseményeink

A Szülői Műhely ez évi foglalkozásai

Kiállításaink

 

 

 

1%-os adótámogatás lehetősége

 

Az iskolában használt anyagok, eszközök jegyzéke

 

 
Telephelyeink

Kis képes bemutatók

 Széchenyi krt-i Ált. Isk.

1. o. Szávai István

Szent-Györgyi Albert Ált. isk.

Mihály Anikó

 

 Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk.

Csomor Gábor

 

II. Rákóczi F. Ált. Isk.

Ligárt Márta

 

 Zöld Ház

Páncsics Edina