Vissza a kezdőoldalra

Kedves barátaim, volt tanítványok, kollégák!

 

Eddig még nem kényszerültünk ilyen körlevél megírására. Mindenkinek van egy-egy helye, ahová el szokta küldeni adója 1%-át, miért okozzunk kellemetlen pillanatokat, hogy akkor most hol is lenne jobb helyen? Ha valaki megkeresett bennünket, elfogadtuk.

Azonban idén olyan válságos helyzetbe jutott a művészeti iskola, hogy kénytelenek vagyunk minden elérhető forrást igénybe venni a túlélés érdekében. Ha nem hallottak volna még róla, az eddigi évi tanulónkénti 60 000 forintos fejkvóta január óta már csak 50 000, júniustól pedig 40 000 lesz.

Ráadásul ezt is csak akkor utalja az állam, ha átesünk egy szakértői ellenőrzésen, megszerezzük a megfelelő minősítést. Ez önmagában nem jelentene túl nagy problémát, azonban az állam, szokása szerint, velünk fizetteti meg saját működési költségeit, nekünk kell kifizetni a szakértői vizsgálódás egymillió forint körül várható számláját. Őszi tanévünk indításához nagy szükségünk lenne minden támogatásra.

Ezt a legegyszerűbben az iskolai munkát támogató Metszőkör egyesületen át tudjuk igénybe venni. Az egyesület pénzügyei nyilvánosak, weblapján ( http://www.freeweb.hu/metszokor )megtekinthetőek, az ez évi 1%-os bevételeiket maradéktalanul eljuttatják iskolánkhoz.

Ha legszebb reményeink teljesülnek, meg tudjuk őrizni a következő tanévre is jelenlegi osztályainkat, ellenkező esetben sajnos lényegesen több pénzt kell kérnünk a gyerekektől. ( Most havi 1000-1500 Ft-okat fizetnek, a következő tanévben 2000 Ft-os befizetésekkel számolunk. ) Ha meg szeretnénk őrizni iskolánk jelenlegi színvonalát, ezt az összeget havi 3-4 000 Ft-ra kellene emelnünk. Ez gyakorlatilag a képzőművészeti szakirányban továbbtanulni szándékozókra szűkítené tanulóink körét, oda lenne a „vizus hangulat”, megszűnne egy helye a városnak, ahová el lehet járni, alkotni, együtt lenni, készülni valamire, maradna helyette egy elit felkészítő istálló, ami ugyan szintén tud nagyon jó lenni, de miért veszítsük el, ami egyszer már bizonyította értékeit.

 

 

A szükséges adatok:

 

Szolnoki Metszőkör Egyesület

 

Adószám:              1921 833 9 1 16

 

 

Ha belenéznek az egyéb segítségek listába, láthatják, hogy nem csak az 1% küldésével tudnak segíteni, sőt, erre a természetbeni segítségre még ebben a tanévben lenne szükségünk, hisz ezen múlik, hogy jövőre egyáltalán tudunk-e osztályokat indítani.

 

Kérek mindenkit, ha leadta az adóbevallását, és a Metszőkört tüntette fel kedvezményezettnek, írjon egy emilt ( vizuszol@freemail.hu ), és saccolja meg, hogy kb. mennyi lesz amit tőle kaptunk, hogy őszi fejlesztési terveimbe beszámíthassam.

 

Esetleges eszköz adományok esetén szintén emilben tudnánk kommunikálni.

 

Köszönettel: Szávai István